zaterdag 12 juli 2008

Hoe versier ik Bill Kaulitz? (deel 2)

Niets uit deze cursus mag gekopieerd worden zonder toestemming van de auteur. Linken naar deze cursus, dat mag natuurlijk wel.




Brieven schrijven aan Bill Kaulitz maakt onderdeel uit van de 'Hoe versier ik Bill Kaulitz methode.'

In deel 1 van ‘Hoe Versier Ik Bill Kaulitz’ heb je kunnen lezen dat je een aantal flinke veranderingen in je leven zal moeten aanbrengen voordat je überhaupt een kans maakt om het meisje van Bill Kaulitz te worden. In deze tweede les zullen we dieper in gaan op de methoden waarop je contact kunt zoeken met Bill Kaulitz.
Contact zoeken met Bill Kaulitz, en zorgen dat jouw berichten (en foto's) hem bereiken, is geen eenvoudige klus. Het is waarschijnlijk makkelijker om de loterij te winnen, of om in een uurtje een koe op te eten.


Zorg dat je opvalt


Het belangrijkste als je een brief aan Bill Kaulitz schrijft is daarom dat je ervoor zorgt dat jouw brief opvalt. Een gewone doorsnee envelop komt op een stapel van miljoenen brieven terecht, en misschien wordt die brief ooit wel eens gelezen door de een van de fanmail-brieven-lees-personeelsleden van Bill Kaulitz, maar aangezien de meeste brieven inhoudelijk net zoveel voorstellen, is de kans dat Bill ze ooit echt te lezen krijgt, waarschijnlijk klein. Het lijkt mij logisch dat Bill Kaulitz hooguit 50 brieven van zijn fans per week leest. Bill Kaulitz is natuurlijk hoogbegaafd en slim en bereidwillig en gevoellig en zo, maar toch kan hij onmogelijk honderdduizenden brieven lezen. Zelfs een mens dat niet beroemd is, zou dat niet kunnen. Zoals bij alle wereldsterren het geval is, worden de brieven vast en zeker eerst door anderen gelezen en dan wordt er een selectie gemaakt voor Bill. Alleen de leukste, mooiste, ontroerendste, maar vooral ook: de grappigste brieven, komen direct bij Bill Kaulitz terecht. De rest wordt vast en zeker in archieven opgeslagen, voor als Bill Kaulitz een oude man is en hij alle tijd zal hebben om de fanmail van vroeger eens te lezen.

Als je een brief aan Bill Kaulitz wilt schrijven hou dan dus rekening met de volgende zaken:

Stop je brief in een grote envelop, hoe groter hoe beter. Dan valt die brief tenminste op tussen de enorme berg fanmail. Zorg ook dat je envelop aan de buitenkant al opvalt op een goede manier. Grappige zinnetjes aan de buitenkant van de brief, kunnen de aandacht van de brievenlezers trekken. Grappige tekeningen en mooie foto’s, ook. Ook hier geldt weer: zorg dat je envelop opvalt tussen de rest, zodat men er aandacht aan besteedt.
Zorg dat er in jouw brief interessante dingen staan. Probeer super origineel te zijn, en vooral grappig, zodat de brievenlezers jouw brief zullen selecteren om aan Bill Kaulitz door te sturen.
Als je goed Duits kunt schrijven, is dat in je voordeel. Schrijf anders in het Engels, want Nederlands dat begrijpt Bill Kaulitz echt niet, ook al heeft hij een IQ van boven de 150 (wat ik wel geloof). Maar hij heeft een keer in het Nederlands het woord ‘klootzak’ gezegd, maar toen wist hij niet eens wat het betekende.

Stuur ook eens een pakje naar Bill Kaulitz


Een pakje opsturen naar Bill Kaulitz is misschien nog een veel beter idee. Er worden ongelooflijk veel brieven aan jouw aanstaande relatie (Bill) gestuurd, door andere meisjes die ook denken dat hij de ware voor hen is. Maar pakketjes ontvangt Bill veel minder. Een pakje sturen naar Bill Kaulitz kan dus een hele leuke bezigheid zijn omdat je er veel leuke dingen in kunt stoppen zoals spullen uit de feestwinkel, en bovendien maak je veel meer kans dat jouw berichten Bill Kaulitz dan ook werkelijk zullen bereiken.
Om je pakje nog meer op te laten vallen zou je er natuurlijk een ouderwetse tikkende wekker in kunnen stoppen. Tikkende pakjes zorgen namelijk voor enorm veel onrust onder mensen en de kans is groot dat er aan jouw pakje dan erg veel aandacht zal worden besteed. Ze zullen zeggen: mijn god, dat pakje maakt geluid, als het maar geen bom is!
Dan zal de explosieve opruimingsdienst erbij gehaald worden, om even later te ontdekken dat het om een wekker uit Nederland gaat. Reken maar dat Bill Kaulitz dan te horen krijgt wat er gebeurd is, en dat hij jouw brief met extra aandacht lezen zal. Mogelijk zet hij de wekker die je hem gestuurd hebt zelfs wel op zijn nachtkastje.

Spionage beer

Als je rijk bent, koop dan een spionage beer (dat is een teddeybeer met een camera erin verborgen) en stuur hem aan Bill Kaulitz. Stel je eens voor dat jij hem altijd zal kunnen begluren terwijl hij slaapt, in zijn neus peutert, boertjes en windjes laat, huilt omdat zijn de ware nog niet heeft gevonden, enzovoort… Spionage beren kan je kopen bij Spyshop in Nederland.

Foto’s aan Bill Kaulitz sturen


Als je foto’s van jezelf aan Bill Kaulitz stuurt, zorg dan dat je een beetje lijkt op een van de Olsen twins, want Bill beweert in interviews dat hij op deze tweeling valt. Of het waar is weet ik niet hoor. Hij beweert ook vaak dat hij juist op donkere meisjes valt en de Olsen twins zijn blond. (Bovendien zijn de Olsen Twins niet bepaald knap te noemen, ik vind dat ze op trollen lijken! Hebben jullie dat nou ook?)

Als je van plan bent een brief of een pakje naar Bill Kaulitz te sturen, stuur het dan naar dit adres:

Tokio Hotel c/o Universal Music
Stralauer Allee 1
D-10245 Berlin

E-mailen met Bill Kaulitz

Als je Bill Kaulitz een e-mail wilt sturen spaar je postzegels uit, maar ik denk wel dat je e-mail tussen miljoenen andere e-mailtes in komt te staan, dus hou daar rekening mee. Wees dus meteen al origineel als je het onderwerp van je e-mail een naam geeft.
Schrijf niet: Bill, Ich liebe dich!!! Dat is te saai, de arme man leest en hoort (tijdens concerten), dag in dag uit, niets anders en hou in gedachten dat hij niet verantwoordelijk is voor jouw op hol geslagen hormonen. Wees dus slim, schrijf iets wat opvalt, zodat de kans groter is dat jouw e-mail gelezen wordt. Je kunt eventueel overwegen om een van de volgende zinnen naar het Duits te vertalen.

Bill, je haar zit in de war
Tokio Hotel CD’s verkopen in Nederland niet goed!
Ik ben het, Andreas (ik heb een nieuw e-mailadres)
Wij zijn het, de Olsen Twins

In je e-mail leg je dan gewoon uit wie je werkelijk bent.

E-mails naar Bill Kaulitz kan je sturen naar: fans@tokiohotel.de